Tisdag

Lång tisdag.
"En midsommarnattsdröm" (~ 4h vistelse) i Sunne.
Lokalen hade en temperatur på cirka fyra plusgrader.
Första repet med kammarorkestern, jag är en av veteranerna nu - fyfan vad gammal jag är.

Vet inte om det beror på min ålder men är så trött så jag kan somna på stört.
Bra att börja 12.20 imorgon.

Funderar på att äta vindruvor och glass till middag. Slapp.

29/8

Idag fyller Benjamin 19 år, vi firade igårkväll och idag.
Och tokigt vad hans mamma bakade imorse, fetaste födelsedagsfikat jag sett tror jag. Love it.

Sen åkte jag bussen hem, och hur bra är det inte att jag kan kliva på bussen hos honom och gå av den nästan precis utanför mig?! Typ asbra. För det är ju så långt från mig till torget nu.. hehe. Igår tyckte jag faktiskt att det var onödigt långt. Missade bussen vid hållplatsen utanför mig, så fick pinna på bra duktigt till torget. Jag sprang sista biten eftersom bussen stängde dörrarna. Svettigt. Jag tror aldrig jag sprungit i klackskor på kullersten för att hinna med en buss. Men nån gång måste ju vara den första osv.

När jag kom hem så inväntade jag Kerstin, hon hade med sin superfina inflyttningspresenter med vissa baktankar (asstora vinglas och drinkglas). Sen tog vi en promenad till Kasernhöjden typ, och sen tillbaka då.

Och nu, höjden av frustration. Men endast tre minuter kvar att ett som alltid spännande avsnitt av Desperate Housewives (är på säsong 4 nu!!), dyker detta upp. Är det inte fett olägligt så säg?



FEMTIOFYRA MINUTERS VÄNTAN för TRE MINUTER.

Kan lika gärna sova. Börjar ju skolan om tolv timmar, och slutar skolan om tretton.
Gäller att vara utsövd så att jag är extra effektiv under den timmen.

Naken osv

Det är svårt att gå runt naken i sin egna lägenhet som ligger på bottenvåningen och har stora fönster, och som dessutom vetter mot en trafikerad (både bil, buss, cyklar, gående osv) gata, utan att känna sig .. jättenaken.

Tisdagstankar

Min lägenhet ligger strax innanför porten till trappuppgången, dvs alla som går in på framsidan går förbi min ytterdörr. Min ytterdörr ligger lite mer än en meter från min badrumsdörr. Och ja, innanför badrumsdörren står toaletten. Jag funderar alltså på om det hörs ut i trappuppgången om jag så att säga gör mina behov med öppen badrumsdörr. Har inte riktigt fått grepp om ifall det är lyhört eller inte här. Mina grannar ovanför mig hör jag när dom vandrar fram och tillbaka, jag hör när de duschar eller spolar i toaletten om trafiken är klen. Kanske var det dumt av mig att spela cello häromdagen kl 23. Har inte fått något klagomål. Än. En bra grej är att jag kan hoppa hur mycket jag vill, för ingen bor under mig.

Ska väl ta och göra min himla idrottsinlämning nu, vore bra att bli klar med den innan helvetet brakar lös. EN POSITIV GREJ: Jag läser 5 teoretiska ämnen nu i höst (hade 9 förra året tror jag) = hoppas på mindre plugg. WOHOO!


Get på träd.



Slottsskogen förärades med ett besök när jag, Sandra, Petra och Alex gjorde Göteborg.
Fotade tyvärr inte Timo Räisänen som vi såg när han uppträdde på Götaplatsen, men vi var där, wohoo!

Tänkte vara lite sån och tömma diskmaskinen, (jaaa jag har en diskmaskin, den är min baby!!) damma av cellon och fixa för imorgon osv. Dvs nyttiga saker, sånt som man gör för att man måste = vuxenpoäng.

OCKSÅ ÄVEN FÖR ATT TILLÄGGA OCH: Första studentfesten för SÄG äger rum 25/8 (onsdag), och fy på mig om jag inte närvarar. Det är i såna här stunder jag älskar min skola som har engagerade elever som bryr sig om treornas partybehov. Det är gött, det är gött, GÖTT.

Mikaela piffar till det.

Tänkte visa lite av min kreativa sida. Med tanke på att jag skulle flytta behövde jag en najs köksmöbel, så mamma och pappa rotade fram en som de haft på sitt jobb, och den möbeln har ungefär tjugofem år på nacken. Men den var inte så himla fin att ställa i den här tjusiga lägenheten, och jag ville dessutom ha en möbel man blir glad av! Så ja.

Före:



Efter:





Nej, jag har inte gjort allt själv. Har fått massa hjälp av båda mina systrar samt mor och far!
Men jag är ändå hjärnan bakom projektet ;)


Lite Gotland

25/7 - 1/8 (bättre sent än aldrig osv)
Samtliga bilder tagna med min högkvalitativa mobilkamera.



Den där ringmuren som är rätt omtalad. Samt rabarberliknande växter.
Jag var övertygad om att jag kommit till rabarbernas paradis. Men det var fel det.



Hoffmaestro spelade på Gutekällaren så jag, Petra och Alex stegade dit och röjde.
Det var åldersgräns 20. Kände att jag ville tillägga det.



Avslutningsvis raukar.
Wikipedia säger: En rauk är en av abrasion formad sten, ett geologiskt vittringsfenomen som bildas när relativt mjukare bergarter vid stränder eroderas av det omgivande havet och en hårdare kärna av kalksten blir kvar.

23.28 eller nåt

Har påbörjat ett fläskigt projekt nu. Det går ut på att jag ska ta fram alla mina kläder som jag så fint packat ned då jag flyttade ut och sedan rensa dem. Dvs få undan kläder som jag inte vill ha längre. Det är najs och så. Men känns lite dumt med tanke på att klockan tio imorgon bitti ska jag sitta färdig i en bil mot Göteborg. Jag har inte ens börjat tänka på vad jag ska packa med mig. Kanske kommer det fram några trevliga outfits när jag nu ändå gör en djupdykning i min garderob. Orka.


Ovalda vuxenpoäng

När vi var på Gotland förra veckan så la jag upp ett asgarv när Sandra och Tuomas tittade på tv4s nyhetsmorgon. När de senare plockade fram ett korsord och en varsin penna skakade jag lite lätt på huvudet och tänkte att jag har nog några år kvar innan jag själv blir så mogen. Men tänk vad fel jag hade.

Imorse vaknade jag och Benjamin av att det var ett himla liv i hans hem - runt sjusnåret. Gött med sovmorgon. Vi somnade om och när vi vaknade igen runt nio (av mer stök) så tittade vi lite på tv i hans rum, för att sedan inta frukost i vardagsrummet framför tv4s nyhetsmorgon! Vi ville heller inte stänga av förrän tanten skrapat fram sina tiotusen i tjugofem år på Triss. För att maxa upplevelsen totalt satt jag även och läste lite i dagens NWT. Vi gick sen till parken som ligger utanför min nya lägenhet (jag pekade ut vilka fönster som snart ska prydas av mina gardiner) och började bläddra i en tidning jag fick av kristdemokraterna. Självklart är det då ett korsord längst bak som vi ger oss i kast med att börja lösa. Skrattar bäst som skrattar sist eller nåt. Man kanske plötsligt blir fem år äldre av att umgås med nån man tycker om?

Men jag är i alla fall inte sambo och jag har inte en balkong full med blommor och annat, jag har inte en välfylld frys och ej heller planer på att skaffa en katt. Så än är jag inte vuxen, det får dröja ett tag till.


RSS 2.0