När ens egna 4-åring sätter på en handfängsel..

.. sätter Annas 4-åring på mig ett halsband (orange plastring, brutal) och utbrister "I wanna marry you!" med ett stort leende på läpparna.

Blev ingen dejt med mina goa brudar på McD ikväll, då en halvtimme innan jag egentligen slutar får reda på att jag visst ska vara barnvakt idag. Trots att torsdag var den dag vi sagt. Fett ovärt. Men kanske lika bra, då det fastnade en McFlurry-sked i mitt hår förra gången.

Sitter och ser jätteoskyldig ut i köket istället.
Ni vet så som man ser ut när man ätit upp familjens sour cream and chives-kex.


Man ser hur dammig datorn är när man sätter sig i solljus.

Den bästa tiden på dagen är den då barnen precis åkt till skolan, Kate åkt till sitt universitet och Steve fortfarande är på jobbet. Då är jag själv i huset och går loss i köket och fixar mig en redig brakfrukost samtidigt som jag läser ikapp alla tusen bloggar jag följer, svarar på mail och allmänt degar vid datorn.

Nu de senaste dagarna har min underbara frukostrutin störts av att barnens mormor är på besök. Och som hon pratar med mig. Om tant-brittiska-saker, ex om en teservis som hon fått av sin mamma i Brisbane och som hon ska ta med tillbaka till London, och nu har hon krånglat hela morgonen med att få ner den i sin resväska. För hon åker idag.

Min frukost idag:
- en tallrik med havregrynsgröt
- en rostad macka med jordnötssmör
- en rostad macka med philadelphiaost
- två glas förjävladyr apelsinjuice

Ska gå ner till mitt rum och göra mig iordning, sen ska jag gå ner till Anna och så ska vi möta upp en ny tjej som landade förra veckan, Beatrice heter hon. Ska bli kul minsann!

Djuriskt.

Börjar alltså dagen med att med mina trötta ögon glo upp i taket och sen en huntsman. Kate skrattade åt min fascinerade min och sa att det bara var en bebis. Fullvuxna brukar vara av samma storlek som ett äpple. Eeeeh.



Tog en promenad med min kära Anna. Vädret var toppen och vi svettades på duktig när vi trampade genom bushen. För bush var det ta mig fan. Såg en jäkla massa stora ödlor, som satt och lurade vid stigkanten och sen snabbt sprang iväg. Detta resulterade i samma reaktion varje gång från vår sida - hopp och skutt och skrik. De syns ju liksom inte förrän de rör på sig!



Såg även fina fåglar och söta kaniner.
Men det spårade när vi hörde ett underligt ljud kan jag tala om.

Anna: Vad var det?
Mikaela: Vet inte.. kanske mina skor?
-ljudet hördes igen-
Anna: ah, det är nog dina skor
-ljudet hörs flera gånger-
Anna: fast det låter typ som en groda.. ?
-ljudet är precis vid oss-
Jag skrek och sprang iväg (på fullt allvar, skiträdd tjej).
Tänkte väl på några aggressiva mördargrodor eller nåt.

Spindeln i taket är fortfarande kvar btw.

Måndag, ljuva måndag!

Efter att ha varit ute och klunkat alkohol och dansat röven av mig under fredagkväll/natt, spenderat lördagsnatten sovandes (eller?) i en sandig säng (blir så när man dejtar surfare, hähä) och sedan söndagsnatten framför facebook och hotmail - ja, måndagmorgonen är inte den bästa av mornar! Har sköna mörka ringar under ögonen kan jag tala om.

Fick precis en länk av Anna, ett australian slang dictionary.
Bara att börja plugga in då.


Jag och min Kerstin!







Blir varm i hjärtat av att kolla igenom studentbilderna!
En helt grym dag, askul vecka! Dagarna vi pyntade flaket, gjorde lakanen osv, ryser vid tanken!
Och tillsammans med Cypern-resan - en fantastisk avslutning på tre asroliga år på gymnasiet.

I alla fall, Kerstin. Goaste tösabiten som tar sig tid att printa ut ett foto på oss, skriva världens gulligaste text på baksidan och sedan posta det ända från Bergen hit till Sydney. Såna vänner alltså! Det kortet ska upp på väggen i mitt rum i alla fall.
Vet att du läser detta, Kerri, PUSS PÅ DIG. Saknar dig galet!

Saker jag hittills lärt mig om barn.

1. Om du vet med dig att barnen du har hand om inte kan äta ordentligt med bestick - servera då förbövelen inte saker som: couscous, ris, riven ost, riven morot samt andra kladdiga saker som fastnar på golvet ex coco pops, cheerios eller avokadobitar (som lätt slinker ur små barnhänder).

2. Stjäl aldrig från ditt barn. Kate lånade på morgonen Sams hela piggy bank (hon la helt sonika in den i bilen) för att "ha råd med sitt kaffe", då hon inte hade några kontanter på sig. Detta resulterade i att 4-åriga Sam spenderade sin eftermiddag med att upplysa mig om "My mum STOLE my money! I hate my mum! She has to pay be back! She STOLE MY MONEY!!".

3. Distrahera barnen med kul saker och kul samtalsämnen vid varje tillfälle som behövs. Ex 1, när Sam måste gå hem från pree school. Stanna vid varje spännande sak, fråga saker konstant. Ex 2, när Oscar surat hela morgonen och vägrat äta frukost - fråga hur gick det med hans story writing kvällen innan för att få honom på andra tankar

4. Servera alltid grönsakerna först, då barnen är som hungrigast. Sallad till eller efter maten existerar inte och smyg ner grönsaker i maten, ex i couscous-blandningar, olika risottos, köttfärssås. Även frukt före kaka!

5. Slå den som säger "att vara au pair är som att få en betald semester". Dock är nog timmen på chess club varje fredag rätt skön, sitter och i princip sover. Men resten av timmarna - inte semester.



Armhålsgodis

Köpte en ny deoderant, luktar så himla gott!
Nästan så jag vill äta upp mina egna armhålor. Men bara nästan!



För övrigt:
Finns det något gulligare än en 4-årig pojke som så gärna vill vara som sina storebröder att han springer runt och kastar förbannelser och spells hej vilt, utan en aning om vad det är han säger. "Protego" blir "Potato". Bara tänk er; "POTATO! POTATO!" (följt av kraftiga vevningar med diverse verktyg som får agera trollstavar). Som Kate säger - han har inte riktigt kläm på sin latin.

Min helg!

Fredag:
barnvaktade, inte så exciting

Lördag:
Biltripp till en factory outlet, DFO om jag inte minns fel, med Linn, Bagge och Essi. Vi köttade där ett par timmar och fyndade femdollarslinnen och tvådollartrosor. Åkte därefter till IKEA för en sen lunch/typ middag! Sen gick jag loss i deras market hall och köpte sjukt mycket svenskt godis.

När jag kom hem hade pojkarna fått lite nya leksaker. Sam hade fått två flygplan och en leksakspistol. Oscar ett legoset med Pirates of the Caribbean. Max hade fått ett par luddiga handklovar av sin pappa. Killen är 9. Jag började asgarva.

Tryckte i mig lite middag och senare på kvällen kom Bagge med bilen och körde mig och Linn och sig själv till Essi i Manly. Var meningen att vi skulle dra ut där, men ah.. Note to self: Ska aldrig försöka hålla samma tempo som Essi och Linn när det gäller alkohol. När jag snubblat in genom dörren här hemma drog jag på Narnia, smällde i mig massa Daim och somnade 16 minuter in i filmen. Inte så stabilt.







Söndag:
Njutit av min ledighet (= legat i sängen hela dagen - sovit, ätit, kollat på film (Monsters Inc.) osv)

Lego och funny Fannys födelsedag

Pojkarna hade en playdate och de ville leka med lego.



Notera att de inte använder sig av den stora högen. Älskart.

På morgonen (onsdag) hade jag gjort chokladbollar som de skulle äta som afternoon tea.
Sen gick jag hem till Anna med smör, havregryn och kaffe och gjorde två satser till.
En sats till hennes pojkar och en sats till Fanny som fyllde 20 igår. Åt tacos till middag.

Jag och Anna tog bussen in till city sen på kvällen och hittade vägen till Fanny och Poohl utan problem. Där hade de gjort i ordning tacos.

Såg en intressant skylt.




typ "ah.. ok"

Schack

De äldsta pojkarna (6 och 9 år) spelar schack på fredagarna efter skolan. Ibland är jag den som följer dem dit och ger dem kakor under tiden de ser intellektuella ut samtidigt som jag känner mig korkad och måste nypa mig själv för att inte somna.

I alla fall: Idag föreslog Kate att Max, 9-åringen, skulle lära mig att spela schack. Det gick dåligt.

Sightseeing!

Typ.
Idag kom Marianne och plockade upp mig och oj, vad vi åkte runt! Hon visade mig Milsons Point, Luna Park, Paddington, Kings Cross, The gap och sist men inte minst Bondi beach.


Måndagsläxa

Idag har jag lärt mig att buss nr L90 inte stannar vid Spit Jn på väg från stan trots att den stannar där på väg till stan. Visste att bussen hade limited stops, men inte så jäkla limited.

I ungefär tjugo minuter led jag och Anna av panik då vi insåg att vi var på väg till Palm Beach, ungefär en timme från Mosman. Turligt nog stannade bussjäveln vid Warringah Mall, så slutet gott allting gott (blev bara en halvtimme sen). Blev utskrattad av Steve. Uppenbarligen är jag sämst på bussar.

Som vanligt blev det en förjävla god lunch i stan apropå inget.
Samt lite tuggummibubbelblåsning med najs utsikt.






Här snackar vi sann tuggummibubbelblåsare.
Nu blir det svara på lite mail från mina kära sen krypa ner i min inte så varma säng.

Häj.

lite mulet idag

Är det möjligt att äta 13 kakor inom loppet av 40 minter utan att må det minsta illa? Ja.
Har precis gett mig själv en diagnos. Jag lider av äter-tills-det-tar-slut-syndromet.

Nu väntar jag på Brandon. Vi ska väl göra nåt kul antar jag. Frågade Kate - jag får ta hit killar.
Hennes regler var:
- Använd ytterdörren därnere (den som är vid mitt rum)
- Inga ljud
- Om det rör sig om fler än tio killar så kommer hon uppleva det som ett problem

Gött snack.

Hittade en död spindel bland mina underkläder.
Slut för denna gång, hej.

Torsdag 4/8

Idag har 3 följande intressanta saker inträffat:

1. Påväg till Paddy's market i city där lunch skulle intas med Anna, Fanny och Carolina blev vi stoppade av ett filmteam. De frågade oss om nån staty typ. Kanske blir med på australiensisk tv. Kanal 10, 21.30 på måndag tydligen.

2. Väl inne på Paddy's market ser vi killen jag träffade i fredags, smsat med under veckan, pratade i telefon med igår samt bestämt typ träff med på söndag. Jag vill gå. Fanny vill inte gå. Det slutar med att vi princip jagar killen. Olyckligtvis skulle vi visst till samma ställe. En av de mest ångestfyllda luncherna jag någonsin intagit. Dock sa han att han ska ringa imorgon. Får hoppas.

3. Jag och Anna går på bussen tillbaka till Mosman i nästan lagom tid. Kommer inte av den vid Spit Jn, ty den var smockfull och chauffören var en aning otålig. Fick veta att bussen var en buss med limited stops - nästa stopp var Warringah Mall, ca 15-20 min från Mosman. Vi skulle alltså inte komma hem i alls lagom tid.

Gött kött.

RSS 2.0