Det här är min pojkvän.

Mötte upp honom på Stereosonic i lördags.



Walk of shame? Han bjöd på frukost. Go kille ändå.





Och ja. Jag har fått hans tillstånd att lägga ut detta material på internet.
Och nej. Han går inte klädd såhär vanligtvis.

Tisdagseftermiddagsnöje



För er som inte riktigt förstår:


Barramundi


Cockatoo


Cuddly koala


Kangaroo



Tillägnad Kerstin!



Galna utekvällar. Fet vecka på Cypern. Galet tagg.
Vi minns strippstänger och lyft i luften, snurriga fyllor och allmänt chill.
Låten får mig att tänka på underbara tider. Och min bästa vän.

Stereosonic!

Känner att bilder säger mer än tusen ord. Så att ja. Då kör vi!
Avicii, Afrojack, Benny Benassi, LMFAO. Feta grejer.
















Lite tagg.

Barnvaktat. Jag äger. Har även varit kreativ där jag satt och såsade vid köksbordet. Hm.
Imorgon är det Stereosonic som sagt dårå. Wohoo!

Ska efter alldeles för lång tid återse dessa underbaringar!



Nu äre natta.

(Och just ja. Min pojkvän är bäst. Hihihi.)

Det var mig en jäkla skitväder.

Ja. Nu tycker jag att det kan sluta regna. Hur mycket regn finns det egentligen där uppe? Hade inte brytt mig så mycket om det inte vore för att Stereosonic äger rum imorgon. Och jag måste börja fundera på klädval och väskval och väskpackval. Lättast vore det om vädret vore asbra. Men nu riskerar jag ju att bli både kall och blöt och grinig. Så att ja. Regnjacka, tjocktröja, extra strumpor, gummistövlar, regnhatt, plastpåsar? Eh. Lite repris på PiP 2009? Det lerbadet var inte nådigt. Men allt går att tvätta i tvättmaskinen.

Även fett otaggad på att gå ut i ösregnet och kirra alkohol tills imorgon. Bitter tjej.

Trött tisdag.

Fick en långhelg pga att mina värdföräldrar tyckte jag skulle vila eftersom jag vart förkyld rätt länge nu. Skulle säkert var friskare idag om jag sov mer under helgen, men alltså.. helg ju. Trött idag i alla fall. Opepp på att jobba även.



Efter ett brutalt påhopp av min värdmamma var det helt underbart att få klättra upp i Brandons bil på fredagkvällen och susa iväg till Cronulla. Lördagen inleddes med en frukost vid stranden tillsammans med B, hans pappa och styvmamma. Sen blev det även besök hos nån släkting och gudvetvad, hälsade på en himla massa folk i alla fall. Därefter mötte vi upp lilla Anna som tagit sig till Cronulla med tåg. Lewis och Tom anslöt och den stora hinken med kvällens dryck finslipades innan det var dags att kravla sig in i bilarna och styra kosan mot Boat Harbour - stranden man bara kan åka till med en fyrhjulsdriven bil (ni vet där jag fick köra B's bil).

En jäkla massa alkohol och juice i en 33liters himla hink.

"Sitt så normalt ni bara kan så det ser ut som att ni sitter på säten".


Lewis hade dragit på sig de minsta badbrallorna man kan tänka sig.

Som ni ser - inga säten.
(Oroa er inte, mamma o pappa, vi åkte bara i denna bil på stranden - inte på vägen till stranden)

Efter några timmars strandhäng och musikpumpande åkte vi tillbaka till Brandons lägenhet och det dröjde inte länge förrän festen var i full gång. Mycket tack vare hinken skulle jag tro.

Vi åkte till en klubb i Gymea där de spelade gammal musik, och det var faktiskt himla kul.
Tror dock att vi sänkte medelåldern.

Röjde där rätt länge innan vi till slut ramlade in hos Brandon igen hela högen.

Upp tidigt för ännu en frukost med B's familj (denna gång även syster och systers pojkvän). Sammanlagt cirka 6 timmar sömn på två nätter - huvudet snurrade. Sen blev det en tripp till en strand med lite klippor och sånt innan de två svenska flickorna satte sig på tåget hem i regnet.




Måndagen innebar chill för min del. Sovmorgon och sen häng hos Anna hela dagen. Tjejsnack, tonfisk, Eclipse, scrabble och basket. Sen kom Brandon och vi tog en tur till stranden och bara chillidillade. Sen drog vi hem till mig, bytte om (han kom direkt från jobbet och jag direkt från en såsardag=ofräsch) och åkte till Warringah Mall för att kolla in Breaking Dawn part 1. Mysigt.

Men innan vi åkte dit lyckades jag spräcka mina favoritälsklingsbästabyxor när jag skulle klättra upp i Brandons bil. Fan inte okej alltså. Stege eller pall skulle jag se som en investering där.

Inga fel med fredag.

Idag är det fredag och det är den bästa dagen på veckan. Det är inte bara snartsnartsnart helg utan det är även lönedag och man har inga plikter och inget ansvar under de två nästkommande dagarna. På något underligt vänster brukar det alltid bli att jag är extra snäll och trevlig mot familjen på fredagar eftersom jag vet att jag inte behöver träffa dem på en hel helg. Och denna helg är inget undantag.

Planen är idag att åka till Brandon och Cronulla och stanna där fram till söndag. Inga fel.

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8k01lcSB0-g?version=3&amp;hl=sv_SE&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8k01lcSB0-g?version=3&amp;hl=sv_SE&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


Fyra månader.

För fyra månader och två timmar sen landade mitt flygplan från Bangkok i Sydney. Möttes upp av en vimsig kvinna som berättade att hon ofta glömmer vart hon ställt bilen. Samtalsämnet i bilen på väg till förorten Mosman från Kingsfordsmith var Australien, min skola och såklart hajar och farliga spindlar. Pirrig och upptrissad samtidigt som huvudet snurrade av trötthet efter den långa resan. Mörkt som busen var det och jag hade ingen aning om någonting. Hon pekade och berättade, men såg inte och tog inte in - det var för mycket på en gång! Somnade som en stock eftersom nervositeten äntligen släppte då jag la huvudet på kudden. Och det roliga är att jag var mer nervös över flygresan än över familjen och situationen väl på plats. Hade nog ingen tanke på att många värdfamiljer behandlar sina au pairer som skit. Jag var väl lite naiv antar jag. Som vanligt alltså.

Fick en snabb rundvisning i huset och kände att jag kommer aldrig lära mig att hitta, blev visad mitt rum och blev överlycklig när jag såg den stora sängen och insåg att jag hade poolen precis utanför ytterdörren. Min ytterdörr.

Finns alltid saker som skulle kunna vara aningens bättre, saker som jag inte riktigt är nöjd med. Men överlag är jag helnöjd med min situation. Skitsamma att jag ibland passar tre monster (ibland är de tre gullisar), jag är i fucking Sydney, Australien och skulle säga att jag leker och bara njuter av livet. Jag menar, häng i poolen på arbetstid, bli uppmuntrad till att gå ut och röja och att få ha en pojkvän på besök i huset väger upp kackerlackor och småunderliga värdföräldrar. Faktiskt.

Spindeltema i Memory Park.

Igår kom Anna och Josh till samma lekpark som jag och mina pojkar befann oss i. Josh hade med sig sin spidermankostym som han drog på sig, söt.


Anna lyckades på något underligt vänster få en slags crabspider innanför sina tighta jeansshorts vilket såklart orsakade panik och smärta för hennes del. Tur att vi känner varandra så hon inte slog till mig när jag körde upp handen i shortsen och försökte få ut den. Undrar vad folk tror. Sitter och gräver i baken på henne liksom.

Jättemånga dagar.

Dagarna flyter på här i Mosman.

I torsdagskväll tog jag, Bagge och Anna bussen in till stora stan och strosade runt lite och intog diverse drycker.



(jag drack inte öl)



Fredagskvällen spenderades i Cronulla och likaså lördagen innan jag och Anna satte oss, efter en lunch vid vattnet och en gratis glass, på tåget hemåt. Utgångspepp på Cowles rd innan det med höga klackar bars av till the Ivy. Lyckades med kvällens mål att få en drink innan vi tog taxi till Kings Cross där vi röjde till fet musik på SoHo.

Hade glömt släcka lampan i mitt rum och detta var vad vi fann i mitt rum:
- tre uppochnedvända kackerlackor, fortfarande levande
- en rättvänd och levande kackerlacka
- en underlig spindel på väggen
- en stor huntsmanspindel i en påse

Jag ska aldrig mer glömma lampan tänd.

Söndagen spenderades med Brandon, och sen slocknade jag kl 19. Vaknde dock till vid midnatt och ringde pappa (fars dag ju!).



I måndags var det rimliga 38 grader utomhus, klockan åtta på kvällen! Vindarna var asvarma och det var som en vägg slog emot en när man gick ut. Galet. Sen kom Brandon och tog med mig till Manly och bjöd på glass och försökte lära mig åka skateboard. Hans omdöme: "You suck!".

Tisdagen trodde vi var varm, men 22 grader visade den stora skylten nere vid Balmoral. Fast det är inte så kallt om man tänker efter. Men ändå.


Vi såg en man som fiskade fast man inte fick.

Uppdatering om kackerlackan och a toasted spider or whatever it was.

Kate och Steve kom nyss hem. Kackerlackan, det korkade krypet, hade vält upp och ner bredvid kylen. Frågade Kate hur jag bäst ska döda dem, ifall jag ska använda samma spray som till tvestjärtarna osv, och hon drog fram en flugsmälla och smashade den.

En parentes: Förstår inte att kackerlackan anses vara det djur som kommer vara kvar på jorden när allt annat är dött (filmen Wall-E) när alla har en tendens att välta och hamna på rygg. Jag menar, de kommer ju verkligen inte upp! De sprattlar med benen ett tag, typ ett dygn eller nåt, sen dör de. Typ okej. Hur kommer det sig att de inte är utrotade?

Sen vände jag på huvudet i alla fall och ser ett spännande kryp, aussie size - inte svenne size ( = stort), kravla runt i taket. Åtta ben - spindel? Kate kände inte igen den, men vad annars kan det vara. Hon klättrade upp på köksbänken med flugsmällan i högsta hugg och jag sa "It might fall in to the toaster if you smash it", men hon smashade den .. och den föll ner i brödrosten. Inget skämt. Denna uppfinningsrika kvinna startar då rosten och lukten av rostad spindel sprider sig i köket.

När det kommer till att göra sig av med kackerlackor, spindlar, insekter i övrigt.
Lesson 1: Spray it!
Lesson 2: Smash it!
Lesson 3: Toast it!

Beprövade knep som definitvt fungerar.

Sängen nu va? Yep.

Uäh.

Här är inte kackerlackor samma sak som i Sverige. I Sverige så får man ju kackerlackor om det är lortigt och snuskigt ungefär, men här finns de överallt. Och just nu befinner det sig en stor jäkla äckel-kackerlacka på köksgolvet. Den flyger även runt lite och bara kravlar och har sig. Inget skämt. Jag skrek till (trots att jag barnvaktar och föhoppningsvis tre pojkar sover) och sprang ut ur köket. Ställde dock in smöret i kylen på vägen.

Tyckte jag hörde den innan, ute i hallen. För de har äckliga ljud för sig. Och sen kom den. Och landade på köksgolvet. Det är verkligen inpräntat i skallen på mig att insekter är ohyra och äckligheter, fastän de är supervanliga här, och därför panikar jag och får rysningar och tycker att detta är Ä C K L I G T. Trodde de flydde från ljuset, men köket är det enda upplysta rummet just nu - så vafan gör den där?!!?!?

Fet nackdel med detta annars så underbara land.

Sjuk jag.

Fetont och svullen som busen i halsen, snorig, huvudvärk. Det är så vi jobbar.

Av barn (Sam, 4yrs) och idioter får man höra sanningen, eller hur var det?
"Mikaela, sometimes when you laugh, you sound a bit like a mouse."
"Mikaela, sometimes when you eat, it looks like you're getting a bit fat."



Sjunde november.

Det enda som jag för tillfället kan gnälla lite över är min vikt. Förstår ni då hur bra jag har det?

Kör som vanligt en liten summering av helgen här, för mina trogna och intresserade (?) läsare. Fredag var det barnvaktade av tre pojkar, mutade med lite godis och ett avsnitt av pingvinerna från Madagaskar och lite ds-spel (typ gameboy) så var de i säng i rimlig tid. DOCK kom Kate och Steve hem strax innan nio. Där satt jag då. I myskläder och jäkligt opepp på att börja fixa mig för att ta vägen någonstans. Så blev en himlans lugn kväll med One Tree Hill.

Lördagen spenderades på Manly beach med Bagge, Essi och Victoria. Skönt liv. Styrde kosan hem och drog efter partyfix ner till Bagges vilda villa där förkrök med diverse shots och biljardskola ägde rum. Dålig kombination för övrigt. Missade sista bussen från Mosman Jn till stan så taxi till Kings Cross för $35 med en kineschaufför (underbar!) kirrades.






Det var fest osv, drunk as a saucepan, skönt umgänge. Drog ändå hem i rimlig tid för att det var så det blev.

Söndagen spenderades med Baggelito och Ellen på Balmoral beach, sen när vi skulle hugga in på vår lunch (en påse chips) kom regnet och åskan. Traskade hem i ösregnet och där stod Brandon parkerad utanför mitt hus när jag klafsade fram som en dränkt katt och med lortiga fötter. Lyckades få en saftig blåsa av mina flipflop också.



Mysigt avslut på helgen med gos och middag på en najs thairestaurang. Och nu har jag ätit en efterrätt med black rice. Asiater måste ju älska sitt himla ris.


Idag mötte jag upp Brandon för ett snabbt dopp vid Balmoral efter min rimliga tupplur på två timmar. Har lite ont i halsen. Om nio dagar har jag varit här i fyra månader.

Snabbt inlägg.

Tänkte bara berömma mig själv lite snabbt här medan jag väntar på att Bagge ska komma med sin vita pärla och rädda mig ur min tristess denna regniga torsdagmorgon med en tur till Warringah Mall.

Kate åkte till flygplatsen kl 7 imorse för att hämta upp Steve.
De kom tillbaka 1 timma och 45 minuter senare. Då hade mästerau-pairen Mikaela:
- lagat pannkakor samt fattiga riddare till tre hungriga pojkar, samt serverat juice och vitaminer
- klätt på Sam
- lagt fram kläder åt Oscar
- borstat Sams tänder
- gjort luncher; 2 x (tonfiskmacka, chokladkex, salta kex, fixat äppelklyftor, morotsstavar, vattenflaska, juicebox)
- packat Oscars väska
- städat köket (diskat stekpannor, staplat disk, torkat bord, spis, bänkar osv)
- bäddat tre sängar
- samlat ihop tvätt
- tömt diskmaskinen
- hetsat på alla tre så att de när Kate och Steve anlände var redo att åka till skolan.

Wohoo. Jag är grym tamejfan.

Puss och kram.

Dagens i-landsproblem.

Ett cykellås har satts på grinden till poolen.

Jag kan
a) leta efter nyckeln i detta gigantiska hus --> vet inte ens vart jag ska börja leta!
b) smidigt (?) klättra över staketet med hjälp av ex en pall/stol, fan högt ju!
c) strunta i att hoppa i --> gå på promenad istället (snark)
d) skita i allt och lyssna på fet musik och tagga inför helgen då det blir röj (bestämde jag nu)


Halloween!

Vi har seriöst pratat olika outfits för Halloween i över en månad, så exalterade var pojkarna över denna dag! Så efter lite utklädnad äntrade jag och de två minsta pojkarna gatorna här i närheten. De fyllde sina pumphinkar gott och väl, mycket godis fanns det. Kan tala om att gå trick or treat i t-shirt och dagsljus är en mycket intressant och ovan upplevelse. Undrar hur jul kommer bli.





En liten djävul och en läskig spion (?).



Det blir liksom inte så skräckinjagande när det är ljust och varmt ute. Men Sam blev ändå lite rädd för en utklädd kille som gjorde läskiga robotljud och stod och vaktade en godisskål. Fick gå mellan dem så han kunde springa därifrån, sötungen.



Skär lite kyckling.



"Mikaela! I want to take a picture of a scary house!!!!!!!"
Mästerfotografen Sam i farten. Blev ju en bra bild, typ, men inte på huset.



RSS 2.0