Cricket

Cricket är det bästa Max vet. Så idag spelade vi cricket, jag och pojkarna. Första gången någonsin för mig. Och i förberedande syfte så gav Max mig regler och ritningar igår kväll, så jag kunde plugga in (vilket jag inte gjorde, för hej jag var ju med B). Men pojkarna tyckte att jag gjorde bra ifrån mig, så det var ju kul. Dock slutade allt med tårar och sura miner, det är inte lätt att vara minsta brorsan och inte kunna kasta/skjuta lika bra som storebrorsorna.




Det är inte billigt med urinvägsinfektion i Australien.

Ska undvika att dra på mig sjukdomar i detta land känner jag.
Det kostar $80 (535 kr) för ett läkarbesök på ca 20 minuter.
Rätt coola tabletter va? Jag måste gömma dem för pojkarna.


Tisdag. Radar upp viktigheter.

På torsdag har jag namnsdag.

Jag har ett avsnitt kvar på säsong två av One Tree Hill.

Insåg idag att jag är mästare på att bygga kojor.



Tvättmaskinen är äntligen fixad, i rättan tid! Antal rena par strumpor kvar: 2.

Idag lekte vi med play-doh, och det var dagens roligaste femton minuter kan jag tala om!
(barn tröttnar ju asfort på allt, herregud)


Jag är så bra!

Spenderade 6 timmar ensam med två små pojkar. Jobbade på riktigt bra och inte en enda tår syntes till, inget bråk och inga sura miner! Känner mig så jäkla bra! Dock fick jag som sagt jobba duktigt med att aktivera, sysselsätta och distrahera. Överdriver knappt när jag säger att vi bytte aktivtet en gång i halvtimmen. Så att, hemmamamma kanske inte är en sån lockande sysselsättning ändå. Jag somnade rätt snabbt efter att jag slutat. Finns det nåt skönare än att sova på dagen?
Något dessa godingar uppenbarligen gillar att göra är att dansa.



Och en sak till - jag är bra att ha.
Idag när vi åt middag så gav Kate pojkarna lite nötter (brazil nuts och hasselnötter). Oscar börjar hosta och han säger att han satt något i halsen. Host host och drick vatten. Kate frågar var det sitter, Oscar pekar högt upp i halsen och efter en massa hostande och drickande tittar hon in i hans mun och säger "SHIT!". Japp. Lelle pojken fick en allergisk reaktion, trots att han käkat nötter och mandlar hela livet. Det var faktiskt riktigt läskigt! Hans hals svullnade och man hörde när han pratade hur igentäppt det var, fort gick det. Tur att barnfamiljer har ett välutrustat medicinskåp, för han fick lite antihistamin innan de for in till sjukhuset. Trots att jag egentligen slutade 3 timmar tidigare kände jag att det är väl självklart att jag stannar och passar de andra två pojkarna. De måste älska mig. Badade pojkarna, läste saga, borstade tänder, fick på pyjamas och sen natti natti. Jag älskar mig själv.

Laddar för en ny heldag imorgon. Kate ska dock vara hemma imorgon för att kolla att Oscar inte får nån mer reaktion osv. Men ändå. Funderar på vad fan vi ska göra - känns som att vi förbrukade alla kul aktiviteter idag.

9 jobbdagar kvar innan min slappa vardag är tillbaka.
Shit vad alla au pairer måste hata skolloven.

:)


Då var helgen slut.

Det bästa sättet att spendera en fredagkväll på är utan tvekan att spendera den med en snygg aussie kille som säger söta saker och får en garva hysteriskt och sa jag att han är SNYGG?!

Precis när regndropparna började falla i Mosman på lördageftermiddagen mötte jag upp Bagge och vi tog oss efter  viss förvirring till rätt busshållsplats. Efter lite buss och lite tåg och tågbyte och biltur hamnade vi till slut i vår slutdestination - Pearl Beach. En håla tydligen. Men Annas familjs holiday house var stort och fint och det blev en mysig lördagkväll. Som vanligt somnade vi framför en film (är det tantvarning eller är vi bara allmänt trötta?) på kvällen, dock hade vi kört ett parti scrabble precis innan så våra hjärnor kanske var lite trötta efter att ha försökt komma på bra engelska ord (mina bästa ord: wee, nude, root - mogen tjej?), innan vi släpade oss i säng. Söndagen spenderades i soffläge framför tvn och en massa ägg åts.

Baggelito och jag färdades hemåt och jag landade åter på Bradleys head rd strax efter sju. Intog korv och mer ägg innan jag drog på ungefär femton avsnitt av One Tree Hill. När jag fastnat för en serie - då köttar jag. Avslappnande helg, men det behövdes. För hej, nu har två veckors lov för pojkarna precis börjat, busy busy.

Hm ah. En bild från tåget. Tänkte bara ah. Ifall att ni kopplar liksom. (KÄRLEK)




!!!


Liten snabb update om livet.
• Herr Spindel har försvunnit från väggen. Förhoppningsvis befinner han sig inte i min garderob.
• Min toalettstol läcker. Inget bajs på golvet eller så, utan nåt vattenrör som inte är riktigt tätt.
• Jag får, efter två månader här, fortfarande nya blåmärken på benen eftersom att jag om och om igen springer in i sängkarmen.


Kommer jag kunna vänja mig?

Spännande djur all day long.
Pelle Pelikan skrämde både måsar och små barn på Balmoral beach idag.


En nyinflyttad vän



Han sitter där på väggen, flyttar lite på sig ibland, men har varit på samma ställe sen igår kväll. Spännande. Kate sa att den inte är giftig, vilket är himla bra. Men samtidigt, vad ska jag göra med den? Den lelle spindeln är ju jättestor jämfört med svenska, men verkligen skrattretande liten jämfört med de huntsman-bebisar jag sett här. Världen är upp och ner.


Anna 20 år.

Efter att ha lurat i den stackars tösabiten att hennes sista kväll som tonåring skulle spenderas på ett kafé dit vi skulle ta oss utan bil var hon rätt bitter. Men, med en överraskningsutgång på schemat samt en lista med spännande uppdrag ändrades humöret och vi begav oss ut i natten.
































Knappt tre timmars sömn blev det innan det var dags att kliva upp och göra pojkarna redo för skolan. Ojojoj. Sen löpte jag ner till Baggelitos the O.C.-hus där vi började förbereda. Medans jag fixade det sista samt tvingades lyssna på tv-fixar-killens videoklipp med pruttljud (jättekonstigt) kidnappade Bagge vår nyblivna 20-åring.





Totalvärt och trots att vi alla var lite trötta så hoppas jag att Anna var nöjd med dagen!

En bra regel.

Avslöja aldrig för barnen du tar hand om att du är rädd för något/ogillar något. Det är då du hittar en spindel i sängen, drabbas av panik och flyger ut ur rummet för att i trappan krocka med en hysteriskt skrattande 9-åring som mellan skrattattackerna avslöjar att spindeln är av plast och muntert ställer frågan "Did you wet your pants?". Ja, men nästan. Thanks Max, hämnden är ljuv.


Söt ändå.

Eftersom fyra brudar skulle invadera mitt sovrum i måndagskväll så ville jag dammsuga. Men det ville Sam också. Så han dammsög en del av mitt rum. Dammsugarn är en best, helt brutalt stor och ful och ett stort åbäke bara.



Om man ska göra dumma saker måste man vara söt.

Jag är så glad att jag hamnat i en familj där barnen jag tar hand om faktiskt är ruggigt söta och roliga. Det är liksom lättare att tycka om dem då. När de häller cous cous på golvet eller råkar slå till en med ett lasersvärd (det händer oftare än vad man kan tro) är det bara att minnas tillbaka till den gången då man vek sig dubbel av skratt för att lillpojken helt avslappnat traskat runt med en röd jävla plastbunke på huvudet.

Här är han förresten. Bortskämd och gottegris, men bara TITTA så söt han är!
I mina solbrillor och i sin lobster-badoutfit.


yucky jelly och ett gött liv

Jag kunde ta ljudet av en kräksjuk sexåring när jag åt mina köttbullar för ett tag sen. Men jag kan inte ta jelly. Funkar inte. Dallrigt gelatinproppat konstgjort blaj. Som ungarna älskar att äta. Eller snarare svälja. Förutom Oscar, som ljudligt geggar runt äcklet i munnen. När jag sitter bredvid och försöker koncentrera mig på jordgubbarna. Sinnes. Eller "faaaar ooouut" som B skulle säga.

Skön helg btw.
Fredag - filmkväll (sova-i-soffan-kväll) med alldeles för många paket timtams och två underbara brudar. Lördag - frukost i solen at 12 Cowles rd, kalasförberedelser, sen bio (The Change-up) med prins B. Söndag - fet frulle på Avenue rd café med B och sen skönt häng på beachen med godingarna och strips.

Nu: mörk choklad samt filmen No strings attached. Dock hackar den (himla hyrfilmsskit), så drar nog på ett avsnitt One Tree Hill innan jag sluter mina ögon för ikväll.

Kan endast beskriva det här med två ord: GÖTT LIV.

Padme

Oscar fyller 6 år nästa vecka och han ska ha sitt födelsedagskalas nu på lördag och jag ska hjälpa till. Temat är Harry Potter/lego/Star Wars. Oscar tycker att jag ska klä ut mig till Padme. Frågade pojkarna vem hon var, och de sa att hon är med i Star Wars, och Sam sa "She has a gun". Ok, då vet jag. Sökte på google och hittade lite olika bilder och outfits, Oscar röstade för denna. Ah, då kör vi på det då. Sa att det nog skulle kunna gå att ordna, och O frågade om jag hade en vit magtröja. Vilket jag har, men alltså.. Vad ska alla föräldrar säga?

<3

"Chipsen går aldrig åt, Brie osten får jag slänga innan den kryper iväg och inga PMS-kakor i kylen. Tråkigt."

Även fast jag ställer mina skor på ett hallgolv på Bradleys head rd i Sydney varje dag så är det ändå på Sjöstad i himla Värmland som de passar bäst. Värker lite i hjärtat när jag tänker på hur lång tid det är kvar tills jag kan krama om mina älskade föräldrar igen.


The sunshine state

Det var först när Brandon frågade "När åker du till Queensland?" häromveckan som jag insåg att Brisbane inte ligger i New South Wales. Det ligger i Queensland. Så nu har jag varit där. The sunshine state. Levde upp till namnet i alla fall. Solen sken, riktig sommarvärme (alltså svensk sommar då, +25 osv) och i lördags var tydligen "en dålig dag", för det blåste. Så annorlunda. Dock vill man nog inte bo där då det är sommar på riktigt. Vår här nu. För er som inte vet.



Där har ni lite Brisbane. Och mina tre små pojkar. "Mikaela, kan du följa med pojkarna till stranden och kolla dem medan vi dricker kaffe och pratar?". Absolut. Jobbade lite på brännan liksom. Bränd hårbotten dock, men spf30 skyddade resten av min kropp riktigt bra.

Imorgon ska jag catcha up med ett härligt gäng!
Fyra dagar är en evighet här i min lilla Australien-bubbla.

Kerstin Stockhaug?

Skrattade högt här i köket när jag öppnade ett nyss inkommet mail från Kerriberri.

"Igår fick jag mitt norska skattekort och de tölparna lyckades skriva fel på mitt efternamn. Jag heter numera Kerstin Stockhaug. Jag har liksom gått och väntat i två veckor och missat en lön pga det tar så lång tid att få skattekortet och nu måste jag vänta ytterligare på att få ett nytt skattekort. Mitt efternamn är ju inte såå svårt. Jag menar, om Babak Vjinuvikovic Stragjnic ska bli norsk medborgare kan jag förstå att det kan bli lite fel i stavningen, men hallå, jag har ju ett svenskt namn. Suck."

Är i alla fall relativt nyss hemkommen från McD (standard) där jag drack en Chai tea, och det var ju inga fel på den inte. Mums! Kan även tala om att det finns drägg i en så tjusig förort som i Neutral Bay. De hänger på McD. Där de slåss. Ja, de slogs. Sen sa de hejdå när vi gick. Ja, men adjö då, dig vill jag nog stifta bekantskap med, inget är väl så uppfriskande som en fet käftsmäll inne i rökrummet på McD. De var nog mest bara hungriga, man får ju ett ganska hetsigt humör då.



Mikaela = bra au pair?

Kände mig riktigt lyckad igår morse när jag vispade ihop en pannkakssmet och kirrade frulle till pojkarna utan problem. Dock försvann den där "gud-vad-de-måste-vara-glada-över-att-ha-mig"-känslan när jag blev lämnad ensam på eftermiddagen med lillpojken. Efter en natt med knappt 3 timmars sömn så är det väl klart att jag somnar när jag läser för honom. Och sover kvar i soffan när han leker. Och vaknar till och hojtar "Sam, where are you?" istället för att gå och kolla ifall han leker med knivar eller sväljer legobitar. För att sen somna om igen.

Idag åker vi till Brisbane.

Helg var det.

Helgen är den bästa tiden. Jag älskar helg.

I fredags var det röj i city. När fem svenska brudar går lösa på stan med en varsin vinflaska och diverse övriga alkoholhaltiga drycker i blodet går ingen säker. Eller nåt. Det mesta hände om man säger så.

Kvällens bästa: Bagge med sina "HUNDRA SEKUNDER!!!!!" samt sina prutarskills (ja, det går att pruta ned priset hos en taxi med taxameter!)




Lördagen spenderades, efter världens godaste brunch med två Mosman-godingar, med min snygga surfare.




Och på söndagen drog vi till en svensk picknick i Royal botanic gardens. Åt mer än jag minglade. Fan trött på au pair-tjafset nu. Inga problem att lyssna på kul saker från folk man känner, men orkar liksom inte tragglet "mina dagar .. blabla.. jag jobbar så ... blabla .. mina barn.. blabla" som alltid blir när man träffar en ny au pair. Är jag taskig eller? Hängde mest med ett gäng svenska gossar som vi träffade ute i fredags.





Sen gick jag hem och åt choklad och kakor.

Man blir härdad.

När Oscar ljudligt kräktes upp rosa gelégodisar i badrummet, två meter från köket, tuggade jag lugnt vidare på mina köttbullar vid middagsbordet. Köttbullar som jag för övrigt gjorde själv.

Varm choklad på McD med två mobbare.
Ska kolla på One Tree Hill nu, säsong 1, avsnitt 1.
Tjarå hej.

Inte lite kär eller så.

Paddy's market levererade. $15 = 101.8 SEK

RSS 2.0